Zondag 14 juni 2015 – De 6e Twoertocht van deze eeuw!

Georganiseerd door: @M4rtijn en @KWAHKWAH

Het zonnetje begint gestaag aan kracht te winnen en het wordt steeds vaker mogelijk om met open dak rond te toeren. De tijd voor de Twoertocht begint weer aan te breken!

Ontstaan op initiatief van een aantal gedreven Twitteraars heeft de Twoertocht zich in de jaren ontwikkeld als serieus alternatief voor de Tulpenrally, we zouden het misschien wel de Molenrally moeten noemen. 🙂

Oorspronkelijk was de tocht bedoeld voor rijders van cabrio’s en andere bijzondere auto’s, maar de laatste jaren is het met name een leuke (en liefst zonnige!) dag toeren, waarbij het primair gaat om het spel en niet om de knikkers (of stiekem toch wel…?).

Twat houdt de Twoertocht in?

De Twoertocht is een recreatieve autoroute met uitgebreide routeomschrijving en verschillende vragen en opdrachten. Het is géén snelheids- of behendigheidstocht. Belangrijker is het genieten van de rit. En natuurlijk geldt veiligheid voor alles: volg altijd de verkeersregels en officiële verkeersborden op. Een bijrijder die navigeert is handig, en veiliger.

Voor het bepalen van de route hanteer je het Twoertocht routeboek. Dit wordt op de vertreklocatie uitgereikt. Aan het eind van de dag zijn er prijzen voor de winnaar(s) en mogelijk ook voor de verliezer(s). Sowieso behaalt elke equipe die finisht een morele overwinning!

Twat, Twanneer en Twaar?

We verzamelen vanaf 10:30 uur bij de startlocatie bij een gezellig kopje koffie, en starten rond 11:00 uur met de rit. De startlocatie hoor je uiterlijk twee weken voor vertrek, maar zorg in ieder geval voor een goede Twekker!

We verwachten in de loop van de middag aan te komen bij de finish voor een borrel, het doornemen van de (goede) antwoorden, het huldigen van de winnaar(s) en bovenal gezellig napraten over de mooie rit. Voor de liefhebbers is er wat te proeven en voor de volhouders is het mogelijk om (optioneel) aansluitend te blijven eten.

Prologue

Nieuw dit jaar is de ‘Twoertocht Prologue’: een optioneel af te leggen etappe die je kunt rijden om op een leuke manier naar de startbestemming te komen (en die met een beetje geluk misschien wel hints bevat voor de officiële Twoertocht etappes!). Verzamelen voor de Prologue is vanaf 8:45, vertrek stipt om 9:00. De startlocatie van de Prologue ligt op de route vanuit midden Nederland naar de start van de Twoertocht. De exacte locatie wordt ook weer uiterlijk 2 weken voor vertrek gecommuniceerd.

Happening

Behalve Twitter en de overige bekende online hulpmiddelen, zullen we dit jaar ook gebruik maken van Happening, de Nederlandse WhatsApp killer (zie hier). Je kunt de app vast downloaden (iOS en Android) en na aanmelding ontvang je dan de link naar Twoertocht 2015 groep. Hierin kan de voorpret al beginnen, er zal regelmatig aanvullende informatie in deze Happening groep verschijnen, inclusief aanmelding voor Prologue, etc..

Geen kosten

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Alle drankjes en versnaperingen zijn wel voor eigen rekening. Halverwege de rit is een leuke lunchlocatie geregeld waar voor een schappelijk tarief gegeten kan worden.

Rij je ook mee?

Meld je dan aan via het formulier. Geregistreerde deelnemers zullen een link krijgen naar het juiste Happening groep en kunnen daar hun aanmelding verder detailleren (Prologue, Diner, etc.). Nodig vooral ook andere leuke mensen uit: hoe meer, hoe gezelliger!

Laat het ons ook weten door @Twoertocht te volgen op Twitter, een reactie hieronder achter te laten en/of een tweet te sturen naar @Twoertocht. Volg ook #Twoertocht, deze hashtag wordt door veel deelnemers gebruikt tijdens tweeten over de Twoertocht.

Wij hebben er weer veel zin in! Jij ook?

Ja ik rij mee!

* verplicht veld

Geef een reactie

Post navigatie