Fotoverslag Twoertocht 2012: een beetje nat, maar wel gezellig!

Gisteren reden we de 3e editite van Twoertocht: de Social Media toertocht voor cabrio’s en bijzondere auto’s.

Gelukkig waren ’t niet alleen cabrio’s, want helaas had je meer aan een auto mét dak, dan zonder…

Was ’t zaterdag nog prachtig weer, met veel zon en strakblauwe lucht, zondag liet buienradar een volledig blauw scherm zien met vrijwel de hele dag buien op de planning.

Uiteraard kon dat de pret niet drukken, dus 14 auto’s gingen ’s ochtends in de stromende regen op pad naar het beginpunt: het Arsenaal in Naarden-Vesting.Stromende regen op weg naar het startpunt. Twoertocht start in de regen

 

Gelukkig ging ’t wel iets minder hard regenen tijdens de uitleg en het uitreiken van de route. Heel 1.0 overigens, want de route was op papier. Alle opdrachten kon men vinden op de diverse Foursquare locaties op de route, maar gezien het matige internet op veel plekken langs de route, hebben we voor de route toch maar voor papier gekozen… 😉

Route uitleg Twoertocht heel 1.0 op papier

En toen gingen we van start! Rond 13:30 vertrokken de eerste auto’s en zoals je kunt zien, hadden we echt meer dan alleen cabrio’s!

2 prachtige eenden reden meeUiteraard ontbraken ook de gele kever en Karman ghia niet

Uiteraard vertrokken René en ik om 13:50 uur als laatste om als ‘bezemwagen’ eventuele problemen onderweg op te kunnen lossen. Dat bleek ook een voordeel te zijn, want niet veel later werd ’t droog en konden wij het dak open gooien!

Bij de 2e molen ging 't dak er af!
De route liep vervolgens over behoorlijk smalle weggetjes langs Weesp, Nigtevegt en Driemond richting Abcoude. Dat leverde zo nu en dan bijzondere taferelen en wat vertraging op.
Smalle weggetjesGroot en kleinHeel smalle weggetjes
Onderweg moest je goed opletten of je een molen tegenkwam. Grote kans dat er dan een vraag te vinden was als tip bij de bijbehorende Foursquare locatie. Natuurlijk scheelde het wel als er een andere deelnemer langs de kant van de weg stond. 😉
Jong en oud (de auto's dan he!) ;-)En ook stoere auto's (incl stoere mannen)

Soms met de kap dicht…

soms met de kap dicht
Soms met de kap open…
soms met de kap open...
Halverwege was er een gezamenlijke lunch in Abcoude. De regen kwam toen echt met BAKKEN uit de hemel, maar wij zaten droog op het overdekte terras.
Gelukkig overdekt! Lunch in Abcoude
Wederom was de organisatie in het voordeel, want als hekkensluiter vertrekken bij de lunchlocatie betekende ook hier weer dat wij de kap open konden doen. 😉
Ook na de lunch kon de kap weer open
De jongste deelnemer
Na Abcoude reden we via Baambrugge en Loenen aan de Vecht richting Loosdrecht. Naast alle molens en smalle weggetjes werden we verrast met onverwachte pareltjes qua natuur. Wat is Nederland toch een prachtig land!
Dat het weer zo tegenviel en we behoorlijk wat regen te verwerken kregen had ook voordelen. De lucht creëerde  regelmatig een prachtig schouwspel, zoals bijvoorbeeld hier bij de Loosdrechtse plassen:
Prachtige luchten bij Loosdrecht
Via ’s Graveland, Hilversum, Hollandsche Rading en een extra lus langs Achttienhoven reden we door Bilthoven en de mooie villawijk Bosch en Duin terug naar Zeist.Het eindpunt was Fressini IJs, waar alle deelnemers verrast werden met een overheerlijk ijsje.
Fressini IJs (lekkerste ijs van Zeist) bood alle deelnemers een ijsje aan
Uiteindelijk hebben René en ik als enige vrijwel de hele route met open dak kunnen rijden. (alhoewel ik moet bekennen dat we ’t de laatste 800 meter niet helemaal droog hebben gehouden) 😉
En toen moest de winnaar nog bepaald worden.
Wie had alle vragen goed?
Er waren veel molenvragen onderweg gesteld, inclusief een bonusvraag.
Uiteindelijk bleek het team van Elselien Visser en Sander van Kempen alle vragen juist beantwoord te hebben, dus zij gingen met de prijs (een mooie fles wijn, aangeboden door Jan Willem de Graaf) naar huis.
 Elselien Visser en Sander van Kempen winnen Twoertocht 2012
De meeste deelnemers bleven gezellig een hapje eten bij biologisch restaurant Solobio om na te praten over deze memorabele editie van Twoertocht.
d nog lang nagepraat over Twoertocht 2012
Ondanks de regen kijken we terug op een bijzondere en supergezellige dag. Dat was vooral ook te danken aan de prachtige route, die Jan Willem de Graaf en Hans Versteeghsamen hadden uitgezet. Heren, dank jullie wel!! We hebben genoten!Met dank aan alle deelnemers en de foto’s die onderweg geplaatst zijn. Bovenstaande foto’s zijn o.a. van Renee van Dijk, Leontine de Koning, Hans Versteegh, Martijn Kruiswijk, René Hoksbergen en ondergetekende.Tot volgend jaar!
Update 13-07-2012
Nog een paar extra foto’s van Kees Bruijn (klik voor vergroting)
 Foto's Twoertocht KeesBteA

One Thought on “Fotoverslag Twoertocht 2012: een beetje nat, maar wel gezellig!

  1. Dankzij tweets van Hans Versteegh werd ik geattendeerd op Twoertocht!
    Wij, Resto VanHarte Amersfoort, zouden heel graag volgende Twoertocht een rol willen vervullen danwel een bijdrage leveren aan het leuke initiatief.

Geef een reactie

Post navigatie