Praktijktraining Makelaar 2.0

Vandaag ben ik in Nieuwegein een groep van vooruitstrevende makelaars aan het trainen over de onderwerpen:

Zoekmachineoptimalisatie

Hoe word ik als makelaar goed gevonden in Google?

Hoe word ik als makelaar goed gevonden in Google?

Google Alerts

Google Reader

Online video (YouTube, Viddler, Vimeo)

Weblog

Sociale Media (Linkedin, Twitter)

Ik kan niet anders zeggen dat iedereen heel erg hard zijn best doet om mij te volgen. Uiteraard wens ik alle deelnemers veel succes bij het uitvoeren van het huiswerk, wat zij vanavond van mij mee krijgen voor de komende 3 weken.

9 Thoughts on “Praktijktraining Makelaar 2.0

 1. Wat een leuk bericht, ik leer enorm veel nieuwe dingen, ga er ook zeker mee aan de slag

 2. Zeer leerzaam. Heb zojuist ook mijn allereerste bericht op mijn eigen log gezet.

 3. @Jolle Dank je wel Jolle, ik kijk uit naar jouw nieuwe blogberichten.

  @Frans Ik weet zeker dat ik ook van jou veel interessante blogs kan gaan lezen in de nabije toekomst.

 4. erwin on 30 oktober 2009 at 15:41 zei:

  kijken of dit bericht door komt.
  Zo ja. Hartelijke groeten van Erwin.

 5. Ha, nu staat de vdieo van Koefon er ook op, lache!

 6. een linkje naar een linkje hoor is zojuist, naar een pagina buiten jouw weblog in een nieuwe browser, snap je dat????

 7. Heb nu een link naar mijn weblog.

 8. Leuk om te zien dat sommigen dit ook echt gaan proberen op te pakket.

  De cursus is voor zover ik het heb gezien in het digitale cursusmateriaal opgebouwd rond het optimaliseren en linkbuilden.

  Toch heb ik het idee dat er voor de cursisten nog het een en ander te leren valt over link builden.

  De relevantie van de link Makelaars bijvoorbeeld.

  ik hoop dat dat in de volgende cursus aan bod komt.

  • @Makelaar Deventer Het is zeker leuk om te zien hoe enthousiast de makelaars met deze voor hen relatief nieuwe materie aan de gang gaan. De cursus Makelaar 2.0 draait echter niet om zoekmachineoptimalisatie en/of het bijbehorende linkbuilding.
   Aangezien dit wel een onderwerp is waar veel makelaars naar vragen, is hier een beperkt deel van de tijd voor gereserveerd. De basiselementen waar een SEO-website aan moet voldoen, het kiezen van de juiste zoekstrings en enkele tips op het gebied van linken op de juiste zoekstrings komen daarbij aan bod. In de beperkte tijd (anderhalf uur) is het onmogelijk en ook niet terzake doende om alle aspecten de revue te laten passeren. Daar zijn andere cursussen voor, die niet bij de NVM SOM worden gegeven.
   Daarnaast heb je wellicht verkeerd begrepen dat het digitale document niet bedoeld is als cursusmateriaal, syllabus of volledig handboek, maar een verzameling handige URL’s die we gebruiken tijdens de training en een overzicht van de belangrijkste aspecten per onderwerp, waaronder bloggen, online video en sociale media. En ja, ook daar wordt gebruik gemaakt van links op basis van de juiste zoekstrings.

Geef een reactie

Post navigatie