Opening van mijn nieuwe kantoor: een uitgebreide impressie

Vrijdag 24 juli was ’t dan zover: de opening van mijn nieuwe kantoor.

Daar waar ik in eerdere posts eerst mijn relaties uitnodigde en later jullie een beetje liet meekijken bij de voorbereidingen, geef ik nu graag een uitgebreider beeld van hoe ’t was en vooral hoe overdonderd ik was!

Misschien een beetje naïef, maar ik heb me vooraf gewoon onvoldoende gerealiseerd hoeveel mensen er zouden komen en vooral wat dat zou betekenen.

Hilarisch zijn soms dan ook de beelden dat ik met grote ogen en een schril stemmetje vertel hoeveel mensen er wel niet zijn en dat het allemaal zo overweldigend is…. 😉

Het begon allemaal al kort na de verzending van alle uitnodigingen. Veel mensen zeiden dat ik het meest ongelukkige moment van ’t jaar had uitgekozen:

 • Half Nederland was op vakantie
 • Het was de intocht van de 4-daagse in Nijmegen
 • De Zwarte Cross begon die vrijdag (zou dat nu echt mensen hebben gescheeld?) 😉

Maar goed, ondanks het ongelukkige tijdstip stroomden al snel de eerste aanmeldingen binnen. En daarnaast zo’n 50 mails van mensen die ‘graag’ hadden willen komen, maar helaas op vakantie waren.

Tsja, uiteindelijk had ik dus ruim 60 mensen die zeiden te komen en wie weet wie er nog zonder aankondiging op zouden komen dagen?

’s Ochtends stond ik al wel versteld, want bij binnenkomst stonden er al een paar enorme bossen bloemen. En echt niet van die lullige. Nee, van die joekels! De paar ‘kantoor-emmers’ waren al direct in beslag genomen.

Heel veel bloemen

Heel veel bloemen

Daarnaast bleven de plaatselijke bloemisten het ene na het ander bloemstuk en/of boeket afleveren. Ongelooflijk! En wij maar emmers en vazen aanslepen. Ik wist niet wat me overkwam! En toch, op de één of andere manier wilde ’t maar niet goed tot me doordringen dat ’t wel eens een heel indrukwekkend dagje zou gaan worden.

Maar toen om half 4  (net alle voorbereidingen op tijd afgerond) de eerste gast zich aankondigde, realiseerde ik me nog altijd niet wat er op me af zou komen.

En ach, de eerste gasten kon ik nog wel aan. Ik dronk gezellig een glaasje bubbels mee en leidde iedereen vol trots rond in mijn nieuwe, huiselijke domein. Maar vanaf kwart over vier was ’t gedaan met de rust. In rijen dienden de mensen zich aan en zo nu en dan had ik maar een minuut of 2 per persoon om te praten en rond te leiden.

Steeds als ik even ‘rust’ dacht te hebben en met een groepje terug wilde lopen naar de hal om samen een glaasje bubbels te drinken (lees: bij te schenken) kwam de volgende ‘lading’ al weer binnen en ging ik vol enthousiasme met hen weer terug naar het kantoor.

Uiteindelijk was ’t over zevenen dat ik eindelijk in de centrale hal kon terugkeren om met de overgebleven gasten te praten en ervaringen uit te wisselen. Maar op dat moment was ik nog erg onder de indruk van de grote opkomst en alle bloemen, drank en cadeau’s.

Dat hebben we vervolgens eerst maar geprobeerd vast leggen op video, omdat het toch wel een heel bijzonder moment is. Gelukkig was Sander Goorden zo lief om als cameraman op te treden. Dankzij hem zijn er echt prachtige beelden geschoten.

De definitieve versie van het filmpje komt later wel, maar deze eerste, amateuristische versie wil ik jullie niet langer onthouden.

Ik kijk er keer op keer met veel plezier, trots en nog altijd verbazing naar.

Uiteraard wil ik ook op deze manier nog iedereen bedanken voor hun:

 • komst
 • bloemen
 • drank
 • pruimen
 • cadeau’s
 • kaarten
 • emails
 • gedachten
 • lieve wensen

Lieve mensen, dank jullie wel! Ik heb dankzij jullie een onvergetelijke dag gehad.

En dat vergeet ik dus nooit meer…

PS Het filmpje duurt 7 minuten en dan heb ik er nog flink in lopen knippen. Toch hoop ik binnenkort een echte korte versie te kunnen laten zien. Max 2 minuten

PS 2 De volgende personen moeten echt even doorbijten en de hele film bekijken:

UPDATE:

Met veel dank aan Sander Goorden hieronder de kortere (3:43 minuut) en professioneler bewerkte versie van de video:

10 Thoughts on “Opening van mijn nieuwe kantoor: een uitgebreide impressie

 1. Leuke sfeerimpressie en ook leuk om een aantal gezichten achter de twitteraars te zien.

  Plezier,
  Bert

 2. Leoverdonck on 5 augustus 2009 at 16:19 zei:

  Leuk idee om de opening v je nieuwe kantoorruimte op deze manier te laten zien. Als ik ga verkassen kom ik je advies vragen…grinnn.

  Grtz

 3. Hey Jannetta,

  Goed bezig!!! Je presenteert het het echt super!!

  :O En wat een mensen! Maar, wat dacht je dan bij zo een mooie opening!

  Kortom! Geweldig!!

  Liefs,

  Fabienne

 4. Beste Jandor,

  Leuk dat je ons via het web laat meegenieten van dit event. Leuk hoe je het filmpje aan elkaar praat. Doer het toevoegen van nieuwe media in jou business ben je waarschijnlijk weer een stapje voor.

  Ik kom zeker nog wel langs op de site en mischien bij de volgende gelegenheid op kantoor. @hoks je bent een natuurtallent, je weet steeds de camera te vinden 🙂

  positieve groet,

  Wim Heylen

 5. Wow, dat is leuk zo’n filmpje met een professionele camaraman! Heerlijk jouw enthousiasme met allemaal fijne mensen om je heen. Prima georganiseerd. Heel veel succes met je business en naast ons twittercontact gaan we elkaar zeker ook in real life een keer spreken.

  We keep in touch, Fedor de Bock

 6. A post-modernist masterpiece of oratorical fireworks weer, heel fijn om jezelf zo terug te zien. Bedankt Jannetta, maar kies de volgende keer alsjeblieft een ander slachtoffer! ;-p

  (ben niet voor niets schrijver 😀 )

Geef een reactie

Post navigatie