Notaris 2.0

Notaris en concurrentie
Notarissen hebben het zwaar dezer dagen.
De concurrentie is na het vrijgeven van de tarieven en het gewijzigde vestigingsbeleid fors toegenomen. Iets wat voor de meeste notariskantoren een nieuwe situatie is, omdat marketing en ‘concurreren’ niet direct tot het standaard vakkenpakket behoorden tijdens de opleiding.

Dagelijks horen we berichten over ontslagen en reorganisaties. Daardoor zou je bijna gaan denken, dat het niet meer mogelijk is om als notaris met plezier een goede boterham te verdienen.
Niets is echter minder waar.

Informatietijdperk
De maatschappij verandert. We leven in een informatietijdperk, waarin steeds meer van dienstverleners wordt verwacht qua bereikbaarheid, transparantie en informatieverstrekking.

Internet en de veranderende consument

Het internet speelt daarbij duidelijk een steeds belangrijkere rol. En daarbij is het vandaag de dag niet meer voldoende om een website te hebben en je email te beantwoorden.

Consumenten zoeken op Google naar informatie over de diensten van een notaris, vragen via vergelijkingssites offertes op, praten op sociale netwerken zoals LinkedIn, Facebook, Hyves en twitter over notarisdiensten en speuren het internet af naar achtergrondinformatie op weblogs.

De ‘traditionele’ rol en positie van notaris staat daardoor behoorlijk onder druk. Klandizie is niet meer vanzelfsprekend en van de notaris wordt verwacht dat hij/zij zich ook op het internet profileert  en op die manier toegankelijk wordt voor de veranderende consument. Een misverstand hierbij is dat alleen de nieuwe generatie op internet actief is.

Notaris 2.0
Wat verwacht de consument van een notaris en welke nieuwe mogelijkheden zijn er om aan deze veranderende informatiebehoefte en communicatie te voldoen?
Tijdens één dag praat Jannetta Dorsman van Ondernemers RESULTAAT u over deze onderwerpen bij in de workshop Notaris 2.0.

Onderwerpen
Jannetta geeft in de workshop antwoord op o.a. de volgende vragen:

  • Aan welke aspecten moet mijn website voldoen om bezoekers te trekken en te behouden?
  • Hoe zorg ik voor een hoge notering in Google?
  • Adverteren op het internet? Zinnig of zinloos?
  • Is chat alleen voor jongeren of kan ik daar als notaris ook wat mee?
  • Hoe kan ik een weblog opzetten en gebruiken om klanten mee te bereiken?
  • Hoe houd ik binding met mijn relaties, met bijvoorbeeld een nieuwsbrief?
  • Sociale netwerken (LinkedIn, Hyves, Facebook, Twitter, etc), wat kan ik er mee als notaris en wat levert het me op?

Inschrijven
U kunt zich inschrijven voor de workshop Notaris 2.0 op de reguliere manier bij de KNB opleidingen & congressen op Notarisnet.

One Thought on “Notaris 2.0

  1. Pingback: Rationeel denken op een roze wolk | twedding | twedding