Kan ik 1500 makelaars boeien met Makelaar 2.0?

Ed van de Bijl - LMV

Ed van de Bijl - LMV

Zojuist werd ik positief verrast door een aantal mensen die mij attendeerden op het weblog van Ed van de Bijl – directeur van de Landelijke Makelaars Vereniging (LMV)

Nu heb ik uiteraard middels een RSS-feed een abonnement op zijn weblog, maar zijn laatste bericht had mij nog niet bereikt.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik positief verrast was mijn naam in zijn weblog van vandaag tegen te komen…

Wat is het geval? Niet zo lang geleden heb ik Ed aangeboden een presentatie over Makelaar 2.0 te verzorgen op het NSM4, het jaarlijkse makelaarssymposium, dit jaar op 19 november in Apeldoorn.

Echter, Ed en ik kennen elkaar nog niet. En begrijpelijk kiest hij voor een evenement zoals NSM4 alleen sprekers, waarvan hij weet dat ze een zaal met 1500 makelaars kunnen boeien en inspireren.

Uiteraard heb ik direct een afspraak gepland om persoonlijk kennis te kunnen maken. En die afspraak vindt morgen plaats.
Of deze afspraak nu onmiddellijk de overtuiging zal geven, dat ik een zaal met makelaars kan boeien en inspireren weet ik niet, maar misschien dat mijn trouwe lezerspubliek en de mensen die mij al wel ‘live’ hebben mogen meemaken, hierover een mening hebben.

Vandaar dus mijn oproep aan iedereen die daar over mee kan praten: Denk jij dat ik in staat ben om een zaal met 1500 makelaars te boeien met een presentatie over Makelaar 2.0?

20 Thoughts on “Kan ik 1500 makelaars boeien met Makelaar 2.0?

 1. Ik weet het zeker!

 2. Hallo Jannetta, (en Ed!)

  Ondanks het feit dat ik je (voorlopig) alleen online ken, durf ik je vraag met een volmondig JA te beantwoorden.

  Beste Ed, geef/gun Jannetta wat spreektijd aub. Zij zal zeker de zaal met 1450 aanwezigen kunnen boeien. (Die andere 50 zijn van mening dat-ze-het-allemaal-wel-weten).

  Mocht het niet lekker lopen met Jannetta on-stage, dan kan ik nog altijd twee dingen doen.
  1) een schoen gooien
  2) het podium opspringen en haar ondersteunen 🙂

  Groet,
  Han

 3. Ik ken Janetta wel persoonlijk en ik train key note speakers. Ik hoef Jannetta niet te trainen.

 4. Absoluut, daar heb jij geeneens een strak mantelpakje voor nodig;) Jij boeit van top tot teen door je enthousiasme en expertise!

 5. Of je 1500 makelaars kunt boeien weet ik niet, ik ken je immers niet, maar ik weet inmiddels wel dat als we niet gaan luisteren naar mensen zoals jij, we hopeloos verloren zijn. We MOETEN nu kiezen. Aanpassen of ophouden.
  Samen werken en samenwerken aan makelaar 2.0
  Ga jij ons dat in vredesnaam uitleggen.

  Klinkt nogal desperate, maar…… dat is het ook.

  Eric

 6. Ed en anderen,

  Ik ken Jannetta online en heb onlangs ook een cursus Makelaar 2.0 van haar bijgewoond.

  Ik ga ook naar het NSM4 en zou het zeer leuk vinden haar nogmaals te horen. En ik weet zeker dat haar enthousiasme dusdanig aanstekelijk is dat ze 1499 mensen zal boeien. Er is altijd wel iemand naar de WC immers…

  Nee, serieus. De kennis van Jannetta op dit gebied is subliem én ze kan het geweldig brengen. Daarnaast heeft ze praktijkervaring en kent diverse makelaars die de ‘Makelaars 2.0’ theorie in praktijk toepassen.

  Een unieke combinatie. Volgens mij zijn er weinigen die het beter zouden kunnen doen dan Jannetta.

  Dus, Ed, Yes She Can!

 7. Vanavond kwam ik thuis na een avondcursus en ben overweldigd door alle reacties op dit blog. Zowel hierboven, als alle individuele reacties op twitter. Omdat niet iedereen hetzelfde medium gebruikt, probeer ik hier een compilatie van de overige reacties via twitter op te nemen:

  Floris Wouter: Voor jou geen punt! *enthousisast type http://twitter.com/floriswouter/statuses/5454523320

  Frits Perton: Dag Jannetta, wat een geweldige uitdaging. For sure; ‘Yes you can’ http://twitter.com/Fritsgitta/statuses/5454846194

  Karin Damhuis: Het lijkt mij wel wat om je eens IRL te horen spreken, dus hoop ik dat je ontmoeting morgen goed gaat! (ik ga ook naar NSM4 ;))

  Michiel Daalmans: @Tuttel http://bit.ly/2teeqx <<< LOL heerlijke reactie Han 🙂 Helaas kan ik niet oordelen over @jandor maar fans ontstaan niet voor niets 😉 http://twitter.com/Daalmans/statuses/5455504556 Edwin Markus: RT @jandor: Kan ik 1500 makelaars boeien met Makelaar 2.0?: http://bit.ly/18wxPD ---> Yes, you can! http://twitter.com/edwinmarkus/status/5457536189

  Geert Bröring: Ik kan geen vergadering met NVM makelaars binnenlopen of iemand begint over cursus makelaars 2.0. Of dat wat is @jandor http://twitter.com/BroringMakelaar/statuses/5458945225

 8. Als ik een spreker kan promoten dan is het zekere Janetta, heb online contact en laatst een cursus gehad, het was de eerste cursus waar de tijd te kort was om alle vragen te beantwoorden.

  Makelaars moeten met de tijd meegaan en makelaar 2.0 is een serieuse optie!

 9. Jannetta kan dit! Daar ben ik van overtuigd.
  Zij is in staat om makelaars die Makelaar 2.0 in alle scepsis over zich heen laat komen enthousiast te maken en mee te laten doen. Ik ben er zelf een voorbeeld van.

 10. Zag zojuist de sprekers. Jannetta uitnodigen is geen vraag van NU of OOIT. Als Van de Bijl deze kans laat lopen mist hij een inspirerende en passievolle spreekster met kennis van zaken, die een prachtig sluitstuk van de NSM4 zou zijn. Dus Ed NU de uitnodiging eruit. Je kunt Jannetta via alle wegen bereiken.

 11. Rudolph van Dusseldorp on 6 november 2009 at 10:57 zei:

  Ik heb Jannetta nu al een paar keer vol enthousiasme haar boodschap over Makelaar 2.0 vol enthousiasme en passie horen en zien vertellen.
  Of het nu voor 5 of 1500 makelaars is, ze kan het.
  Voor mij een extra reden om mij alsnog op te geven voor het NSM4.
  Wel jammer dat ze het dan aan zoveel collega’s verteld.
  Blijft het niet meer zo exclusief ….

 12. Theo Heus on 6 november 2009 at 12:56 zei:

  Ik heb Janetta een keer geboeid mogen aanhoren en ik ken heel wat sprekers.
  Ik ben ervan overtuigd dat ze een zaal van 1500 mensen ook kan boeien.
  Het onderwerp werkt natuurlijk mee, maar Janetta is ook een vrouw waar je graag naar luistert.
  Dus Ed, gewoon doen!

  Groet
  Theo Heus

 13. Als iemand dit kan is het Jannetta wel 🙂 Sowieso loopt ze graag voorop als het gaat om kennis en toepassing van ‘web 2.0′.
  Maar daarnaast kan ze zeker zo’n zaal, klein of groot, boeien met haar verhaal en de manier waarop ze dit brengt!
  Oftewel: Jannetta zou als spreker niet mogen ontbreken op een bijeenkomst van makelaars die meer willen bereiken, nu en in de toekomst!

 14. Vandaag heb ik de bewuste afspraak met Ed van de Bijl gehad, waarvan ik uiteraard even wil vertellen hoe dat is gelopen. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een uitermate boeiende kennismaking was.

  Altijd fijn om met iemand te praten die minstens zo kritisch en direct communiceert als ikzelf over de makelaardij; met eenzelfde positief en opbouwend doel voor ogen.

  Uiteraard is ook NSM4 ter sprake gekomen en het wel of niet spreken van ondergetekende. Helaas is het programma echt al helemaal vol, dus dat is geen optie. Logisch uiteraard, op zo’n korte termijn kunnen dergelijke grote beslissingen moeilijk worden gerealiseerd.

  Is hiermee de afspraak alleen een gezellig gesprek geworden? Nee, we hebben uitgebreid gesproken over de LMV leden in combinatie met het concept “Makelaar 2.0”.

  Grote kans dus, dat jullie daar binnenkort meer over horen… 😉

  Rest mij als laatste iedereen nogmaals heel hartelijk te danken voor alle positieve reacties. Ik heb meerdere malen blozend achter mijn scherm gezeten van zoveel complimenten.

 15. Esther Offringa on 6 november 2009 at 19:04 zei:

  Het maakt niet uit waar het over gaat, of je samen met haar bent, aan de telefoon zit, met een kleine groep of een trainingsdag van haar hebt!

  Jannetta is enthousiast, positief en gedreven, met een flinke dosis humor, die krijgt 1500 makelaars zeker enthousiast voor Makelaar 2.0.

 16. ZEKER WETEN!

  Ik heb recent cursus gevolgd bij Jannetta. Het was een verademing om weer eens een enthousiaste trainer voor de klas te hebben. De tijd is voorbij gevlogen (bij veel cursussen/traniningen is dit wel anders). Zij weet ook in grotere groepen toch mensen individueel aandacht te geven. Je merkt dat ze haar vak zelf ook leuk vindt. Dit werkt aanstekelijk.

  Mijn complimenten!

 17. Beste collega’s, lieve mensen,
  Even de voetjes op de aarde, kan dat? Ik heb vanmiddag uitgebreid gesproken met Jannetta, jullie ook allemaal, maar waarschijnlijk in een ander verband. Ik denk dat de meesten van jullie een dominante ontvanger modus hebben gehad in het contact. En Jannetta was zender. Wat ik heb gehoord en mogen leren? Gelijkwaardigheid, misschien iets meer onafhankelijkheid van mijn zijde, zonder waarde oordeel. Maar bovenal? Het gaat om de bedrijfsvoering. Dames en heren, NSM4 is een bedrijf waar mogelijk meer in om gaat dan in menig makelaarskantoor. Ik heb een begroting van bijna €200k, bijna 40 bedrijven sponsoren, mensen als Hein Vergeer, Joep Ketelaar, Daphne Deckers, Wouter de Vries etc werken er aan mee. En natuurlijk gooi ik graag een jaar voorbereiding opzij om jullie verzoeken tot inpassing van een spreekster te arrangeren…. maar… ik heb een bedrijf te managen. Dus ja, ik geef Jannette een podium middels expositie maar nee, mijn verantwoording als bedrijfsvoerder laat niet toe dat ik stappen neem waar Jannette en ik nu juist aandacht voor vragen. Strategisch management! Ik hoop jullie allen op 19 november te ontmoeten in Apeldoorn,
  met bescheiden zo niet nederige collegiale groet,
  Ed van de Bijl, onder andere
  directeur Stichting Nationaal Symposium Makelaardij

 18. Hoi Ed,

  Je beslissing is duidelijk, alleen twijfel ik of het de juiste is. Als er iets is dat ECHT aansluit bij ‘samenwerken, nu of nooit’ dan is het wel Social Media – en de mindset die dat vraagt/vergt.

  Als bedrijfsvoerder lijkt het mij logisch dat je aansluit bij de wensen en vragen van ‘de klant’ (dus de symposium bezoekers). Gezien de vele discussies overal mbt makelaar 2.0 etcetera had dit goed kunnen zijn.

  Daarmee zeg ik niet dat je, een week voor het symposium, even een spreker toe had moeten voegen. Ook al zou Jannetta dat aangekund hebben. Eigenlijk hadden jullie dit een paar maanden eerder op moeten pakken.

  Maar…. ik ken je lang genoeg om te weten dat je er zeker iets goeds van laat komen! In ieder geval tot donderdag en succes met de laatste loodjes.

  Han

 19. Jammer dat Jannetta haar visie niet kan verspreiden op de 19e. Is een gemiste kans!
  Ellen

 20. Karin Joosten on 13 november 2009 at 16:59 zei:

  Ik denk dat er altijd een mogelijk is ad-hoc wijzigingen aan te brengen. Mischien kan zij op de reservebank indien de sombrero een van de genodigden past!!!

Geef een reactie

Post navigatie