Gouden tip voor een mooie omslagfoto bij de nieuwe Timeline van Facebook bedrijfspagina’s

Timeline omslagfoto
Op 30 maart is er geen ontkomen meer aan. Na de persoonlijke Facebook profielen zal dan ook iedereen die een Facebookpagina in zijn beheer heeft over moeten schakelen naar de nieuwe timeline interface. Dit zal voor de meeste mensen even wennen zijn. Er zijn immers wat mogelijkheden bijgekomen waar even aandacht aan besteed moet worden alvorens het goed ingezet kan worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de omslagfoto die direct een indruk geeft zodra de pagina bezocht wordt. De profiel- en omslagfoto worden als het ware op elkaar geplakt. Hierdoor bestaat er een mogelijkheid om ze te kunnen combineren en door te laten lopen. Onderstaand 2 voorbeelden:

Fanta doorlopende omslagfoto Facebook Timeline Coca Cola doorlopende omslagfoto Facebook Timeline

Bug in Facebook
Het maken van een doorlopende omslagfoto ziet er op het eerste gezicht simpel uit. Echter kan dit behoorlijk tegenvallen, want op dit moment zit er nog een bug in de functionaliteit. Facebook houdt zich namelijk vast aan afmetingen waar de foto’s aan moeten voldoen. Zo moet de profielfoto van de pagina 180×180 pixels zijn en de omslagfoto 851×315 pixels. De maten van deze twee afbeeldingen aanpassen is niet het probleem, maar zodra de profielfoto geupload wordt op facebook, wordt deze terug gebracht naar 125×125. Het resultaat hiervan is dat de verhoudingen ten opzichte van de omslagfoto niet meer kloppen.

Oplossing
De oplossing van dit probleem is gelukkig erg simpel. De profielfoto moet gemaakt worden met de afmetingen 125×125 pixels. Zodra de profiel en omslagfoto gemaakt zijn, moeten de afmetingen van de profielfoto aangepast worden naar 180×180. De omslagfoto zelf kan wel gewoon de afmetingen 851×315 behouden. Zorg er dus voor dat de profiel en omslagfoto van elkaar gescheiden zijn. Dit kan bijvoorbeeld in Photoshop door ze ieder in een aparte laag te bewerken.

Voorbeeld
Met Woningadviseurs hebben we lang gestoeid en uiteindelijk dit 1e resultaat op Facebook gezet. Binnenkort een nieuw ontwerp!

Hieronder staat het template wat de juiste afmetingen aangeeft. Veel succes met het maken van je eigen doorlopende omslag en profielfoto!

Template doorlopende omslagfoto Facebook Timeline

4 Thoughts on “Gouden tip voor een mooie omslagfoto bij de nieuwe Timeline van Facebook bedrijfspagina’s

 1. Carsten on 8 maart 2012 at 10:51 zei:

  Hi Jannetta,

  Goed artikel en mooie pagina van Woningadviseurs.

  Mag ik vragen hoe je de Welkom pagina zo mooi hebt gekregen? Ik werk met Wildfire, krijg echter niet zo een mooi resultaat.

  Alvast bedankt.

 2. Dank voor je compliment, Carsten.

  De “Welkom pagina” van Woningadviseurs op Facebook is de nieuwe standaard pagina (Prikbord) als je Timeline voor Bedrijfspagina’s activeert. Vanaf eind maart worden ALLE pages automatisch omgezet naar dit nieuwe ontwerp. Belangrijk om daarbij in de gaten te houden is dat de Welkom pagina dan komt te vervallen. Dus als je daarvoor nu met Wildfire, Pagemode of Involver een speciale tab voor hebt gemaakt, verdwijnt deze na maart.

  Ook is het nodig om zelf na omzetting naar Timeline een omslagfoto of coverfoto toe te voegen. Het artikel gaat dus vooral om die foto en hoe je die kunt integreren met je profielfoto.

  Ik hoop dat je hier verder mee kunt?

 3. Marley on 26 april 2012 at 11:24 zei:

  Erg fijne tip! ga ik zeker gebruiken in combinatie met deze mooie covers: http://nl.quebles.com/Facebook/Cover-Photos/Cover-It/

 4. Gertrje on 15 juni 2012 at 14:46 zei:

  Bedankt voor de goeie tips! Zeker de link van Marley is super. Alleen pakt deze site automatisch mijn privepagina van FB en niet mijn zakelijke (zijn qua inloggen onder 1 mailadres). Weet iemand hoe ik daar de naam + profielfoto van mijn bedrijf tevoorschijn tover?

Geef een reactie

Post navigatie