3Droomhuis: Makelaar Woningadviseurs gaat 3D op Funda

Ik zal er geen doekjes om winden: ik ben ongelooflijk trots op wat we als team in korte tijd hebben bereikt!

Voor het geval je het nog niet wist, naast alle trainingen voor NVM SOM met “Makelaar 2.0” en “De vent of de tent“, presentaties / lezingen over Nieuwe media en de adviestrajecten op het gebied van marketing bij ondernemers ben ik ook verantwoordelijk voor Woningadviseurs, de enige echte NVM Makelaar 2.0 die Het Nieuwe Werken heeft omarmd en met makelaars in heel Nederland samenwerkt.

Zo, die reclameboodschap is er ook weer uit…. 😉

Maar goed, ik probeer natuurlijk wel altijd zo vernieuwend mogelijk bezig te zijn en volg zowel de technologische als marketingtrends op de voet. En laten we eerlijk zijn het gaat al een poosje over niets anders dan Facebook en 3D. Je kunt geen krant openslaan, TV programma kijken, of je wordt gebombardeerd met nieuwsberichten en/of reclame over Facebook of 3D.Logo 3Droomhuis

Aangezien we al vanaf de oprichting van Woningadviseurs actief zijn op Facebook was daar even niet direct iets nieuws voor te verzinnen, maar bij 3D kreeg ik op een gegeven moment toch een gevoel van “daar wil ik ook iets mee!”.

En als ik me iets bedenk, dan probeer ik dat ook direct uit te voeren. En zo werd 3Droomhuis geboren.

Nu had dit project wel even iets meer voeten in de aarde, maar desondanks heb ik me daardoor niet uit het veld laten slaan en heb doorgezet. Het resultaat is dat na wekenlang keihard werken we deze week ons hele aanbod aan het omzetten zijn naar 3D-beelden!

Concreet betekent het, dat van alle huizen die we in de verkoop hebben, in heel Nederland we met een speciale camera 3D foto’s en 3D video hebben gemaakt. Deze foto’s en films zijn te zien op zowel Funda als onze eigen website. Althans… uiterlijk vrijdag 11/3 staat alles online, want met name het converteren en geschikt maken van de video’s voor alle platformen is toch nog een hele uitdaging.

Voorbeeld 3D foto

Voorbeeld 3D foto

Uiteraard mochten we niet zomaar aan het bijzondere karakter van dit project voorbijgaan, want we bleken de eerste NVM makelaar in Nederland te zijn die dit voor het totale aanbod heeft gerealiseerd in zowel foto als video! En zoals het er naar uitziet zijn we ook in het buitenland de eerste, dus misschien hebben we zelfs wel een wereldprimeur!

Tsja…. en als ik dan het gevoel heb dat we met iets bijzonders bezig zijn, waarom zouden we dat dan niet van de daken schreeuwen? 😉

Dus een heus persbericht opgesteld en een lijstje gemaakt van een paar media die daar mogelijk in geïnteresseerd zouden zijn. En toen gebeurde het. Op het laatste moment, een dag voor de officiële perslancering liet ik het per ongeluk vallen bij iemand die weer connecties had en voor ik het wist had ik een journalist van het Algemeen Dagblad aan de lijn.

Fantastisch natuurlijk!
Maar ook een beetje stress, want eigenlijk waren we nog helemaal niet klaar. Live gaan stond immers gepland voor vrijdag 11/3 en niet voor donderdag 10/3 😉

Maar goed, we hadden wel direct de aandacht van de pers, want dezelfde avond werd het al uitgebreid genoemd in de NOS radio uitzending van “Met het oog op morgen“, de volgende ochtend een artikel op pagina 2(!!!) van het AD en een vermelding in het krantenoverzicht van Radio 538. Geen slechte score voor ‘even je mond voorbij praten’ 😉

Artikel AD 3Droomhuis: Makelaar zet 3D in voor presentatie huizen op Funda

Vrijdagochtend staat er nog een interview gepland met Humberto Tan van BNR nieuwsradio. Leuk om hem dan weer eens te spreken. Ik sprak hem eerder al in de uitzending over Twedding en later uitgebreid op NSM5, waar hij dagvoorzitter was.

Als er zich later nog meer spannende dingen voordoen, laat ik het weten!

Het interview met Humberto Tan kun je hieronder beluisteren:

Geef een reactie

Post navigatie